Minicursus ‘Natuurlijk Halle’
 Keizersmantel
De Werkgroep Buitengebied Halle (WBH) onderdeel van Halle’s Belang heeft iets moois bedacht, dit voor alle inwoners van Halle en omgeving. Voor de komende maanden en in 2024 worden er een serie lezingen met excursies over de bijzondere (mooie) natuur in en rondom Halle aangeboden. Oftewel een soort genaamde minicursus over Natuurlijk Halle.
Deze minicursus bestaat uit een serie lezingen door lokale deskundigen op een maandagavond (van 19:45 tot ca 21:45 uur) in het Heidehuus in Halle-Heide én een interessante excursie op de zaterdag daaropvolgend (van 10.00 tot 12.00 uur). De minicursus bestaat uit 4 thema’s, namelijk: Insecten, Paddenstoelen, Landschap en Bomen.
Via de Facebookpagina van Werkgroep Buitengebied Halle en via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan men hiervoor aanmelden.
Ook heeft de werkgroep zijn adressenbestand een mail verstuurd met daarin een aanmeld link.
Men kan zich aanmelden voor één of meerdere cursusonderdelen.
Deelname aan de minicursus is gratis en er is steeds plek voor ongeveer 15 deelnemers (vol=vol)
 
Insecten (lezing 28 aug. – excursie 2 sept.)
Tijdens de eerste minicursus zal Wim Gerritsen ons meenemen naar de wondere wereld van de insecten. Voor iedereen die zich weleens afvraagt wat al die vliegende en krioelende beestjes zijn, wat hun rol is in de natuur of hoe het eigenlijk met ze gaat. De excursie vindt plaats in de natuurgebiedjes langs de Heidenhoekse Vloed.
Paddenstoelen (lezing 16 okt. – excursie 21 okt.)
Paddenstoelendeskundige Jannie Klein Lebbink vertelt over het belang van paddenstoelen, hoe deze leven, waarom sommige soorten erg giftig zijn en waar we ze aan kunnen herkennen etc. Tijdens de excursie gaan we op zoek naar mooie exemplaren in het buitengebied van Halle.
Landschap (lezing 8 jan. 2024 – fietsexcursie 13 jan.)
De Halse Rug, Kampen, Essen, houtwallen, singels, boomgaarden… allemaal kenmerkende elementen van het landschap rondom Halle. Sander Nijhuis zal tijdens de avond en tijdens de fietsexcursie deze elementen bespreken en tonen dat deze logischerwijs bij elkaar horen en zo het kenmerkende buitengebied van Halle vormen.
Bomen (lezing 22 april – excursie 27 april)
Deskundige Gert Jan Hoornenborg laat zien hoe bomen leven en ontwikkelen, waarom oudere bomen zo belangrijk zijn voor de biodiversiteit etc. Tijdens de excursie gaan we enkele bijzondere exemplaren in ons buitengebied bekijken.