Dorpsbijeenkomst Dorpsplan Halle groot succes

Op 23 januari vond in de grote kerk van Halle een Dorpsbijeenkomst plaats om inwoners mee te laten denken over het te ontwikkelen Dorpsplan voor Halle. Met een opkomst van ruim 120 inwoners en vele ideeën was het een zeer geslaagde avond.
Samen nadenken over de toekomst van Halle
Op initiatief van Halle’s Belang is in september 2016 een werkgroep van enthousiaste Hallenaren gevormd, die aan de slag zijn gegaan met het opstellen van een Dorpsplan voor Halle. Zo wil Halle’s Belang ervoor zorgen dat Halle een leefbaar dorp blijft. Om te weten te komen wat er speelt en wat de Halse inwoners graag veranderd of ontwikkeld willen zien, vond 23 januari een Dorpsbijeenkomst plaats. Ruim 120 inwoners van Halle kwamen naar de bijeenkomst toe om mee te denken.
Veel ideeën
De werkgroep had van tevoren al een aantal thema’s geformuleerd waarover men kon nadenken: sport en ontmoeten, verkeer en vervoer, het buitengebied, dorpsontwikkeling, een aantrekkelijk jong Halle, Halle Helpt en de categorie overig. Voor elke categorie was op de bijeenkomst een speciaal bord ingericht waar mensen hun ideeën kwijt konden. Na een korte aftrap was het woord aan de inwoners zelf. Gewapend met post-its en een pen ging iedereen druk in de weer om zijn of haar ideeën op de borden te plakken. Daarbij kwamen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod: van het verbreden van de stoep tot het zorgen voor meer starterswoningen, en van behoud van de zandwegen tot het zorgen voor meer duurzame energie. En al die ideeën zorgden ook voor leuke en interessante discussies. Tot slot kon iedereen aan het einde aangeven welke onderwerpen zij het belangrijkste vonden. Uiteraard werd de avond onder het genot van een drankje gezellig afgesloten.
Vervolg opstellen Dorpsplan
Met alle ideeën gaat de werkgroep druk aan de slag om uiteindelijk tot een gedegen Dorpsplan te komen voor heel Halle. “Tijdens de Dorpsbijeenkomst zijn er zoveel mooie ideeën aangekaart, dat we genoeg hebben om mee aan te slag te gaan,” vertelt de werkgroep. “Als eerste gaan we in beeld brengen welke onderwerpen het meest genoemd zijn en welke onderwerpen volgens de inwoners het belangrijkste zijn. Met deze onderwerpen gaan we verder aan de slag. We zullen uitzoeken hoe we de plannen kunnen realiseren en praten met inwoners en andere partijen, zoals de gemeente. Zo kunnen we een goed plan opstellen dat ook uitvoerbaar is. Via onze Facebookpagina (Facebook.com/DorpsplanHalle) houden we iedereen op de hoogte van de voortgang van het Dorpsplan. We willen graag iedereen bedanken voor alle ideeën die al zijn binnengekomen. Mochten er nog meer ideeën zijn, kunnen deze altijd nog ingebracht worden via Facebook of de website van Halle’s Belang.”
Over Halle
Halle is een dorp in de Achterhoek en bestaat uit drie kernen: Halle, Halle-Heide en Halle-Nijman. In totaal telt Halle, inclusief de kernen en het buitengebied, circa 2.000 inwoners. Halle kent een rijk sociaal leven, gezien de vele verenigingen en de activiteiten die georganiseerd worden zoals de kermis, buurtfeesten en de Halse Dag.
Voor vragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Emmelie Prins
Bestuurslid Ontwikkeling Dorpsplan Halle
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-30585389